Nederland

Over IMUMCN

Over IMUMCN in het kort

Moderne steden kampen met ernstige verkeersopstoppingen en emissies, verergerd door technologische vooruitgang en veranderende werkgewoonten. Dit project wil deze uitdagingen begrijpen en aanpakken door de impact op de locatiekeuzes en reispatronen van burgers te bestuderen. Met behulp van real-life experimenten en geavanceerde modellen voor stedelijk transport onderzoekt het geïntegreerde Mobility as a Service (MaaS)-oplossingen en op de markt gebaseerde persoonlijke koolstofhandel om efficiënte, eerlijke en emissievrije stedelijke verkeerssystemen te ontwikkelen. Het doel is om toegankelijke, klimaatneutrale en duurzame steden in China en de EU te bereiken door meerdere transportmodi te integreren.


Over IMUMCN in Nederland

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

De Nederlandse staf van de RUG beheert het project samen met BJTU, en is toonaangevend op het gebied van klimaatveranderingseconomie, modellering van energiesystemen, stedelijke milieuwetenschappen, input-outputmodellering en levenscyclusanalyse. Zij zijn verantwoordelijk voor WP2 over efficiëntie en billijkheid met betrekking tot nieuwe transportdiensten.


Onderzoeksdoelstellingen / Onderzoeksvragen
  1. Hoe aan te passen aan maatschappelijke veranderingen?
    • Begrijp de werktijd- en locatiekeuzes van inwoners, evenals gerelateerd reisgedrag, rekening houdend met veranderende werkgewoonten in de Chinese en Europese context.
  2. Hoe maak je gebruik van nieuwe technologieën voor stedelijk vervoer?
    • Onderzoek de efficiëntie en billijkheid van nieuwe vervoersdiensten en hun rol in de werktijd- en locatiekeuzes van inwoners.
  3. Hoe veranderen verkeersemissies?
    • Ontwikkel een bijna realtime emissieboekhoudkader voor vervoer van inwoners en schat verkeersemissies gerelateerd aan veranderende werkgewoonten en nieuwe vervoersdiensten.
  4. Hoe bied je persoonlijke Mobility as a Service (MaaS)-oplossingen?
    • Ontwikkel en test een op Mobility as a Service (MaaS) gebaseerd persoonlijk koolstofhandelssysteem voor stedelijke mobiliteit om verkeersopstoppingen en emissies te verminderen.
  5. Hoe bereik je een efficiënt en duurzaam multimodaal stedelijk verkeerssysteem?
    • Ontwerp een efficiënt en klimaatneutraal multimodaal stedelijk verkeerssysteem rekening houdend met nieuwe vervoersdiensten en werkgewoonten.

Over het lokale team

Klaus Hubacek

Klaus Hubacek is hoogleraar Wetenschap, Technologie en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij voorzitter is van Integrated Research on Energy, Environment, and Society (IREES) en het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG). Hij is ook gasthoogleraar aan de University of Maryland. Zijn onderzoek richt zich op interacties tussen mens en milieu en hij heeft functies bekleed bij instituten zoals de University of Leeds en de Chinese Academy of Sciences. Klaus heeft meer dan 200 publicaties op zijn naam staan ​​en heeft belangrijke klimaatprojecten geleid die werden gefinancierd door Horizon 2020 en NASA. Hij was hoofdauteur van het zesde evaluatierapport van het IPCC van de Verenigde Naties.


Franco Ruzzenenti

Franco Ruzzenenti is universitair hoofddocent bij IREES, de voorzitter van de examencommissie van de MSc in Energy and Environmental Sciences en ESRIG’s themaleider in biogebaseerde economie en “circulaire resource”-systemen. Franco heeft expertise in complexe systemen, netwerktheorie, energetica, energiemodellering, industriële ecologie, rebound-effect, eindige-tijd-thermodynamica, energie-efficiëntie, transportnetwerken en energiemarkten.


Yuli Shan

Yuli Shan is universitair hoofddocent Duurzame Transities aan de School of Geography, Earth, and Environmental Sciences van de University of Birmingham (UoB). Voordat Yuli bij UoB kwam, werkte ze als onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Yuli is een bijdragende auteur van het IPCC 6th Assessment Report en lid van het uitvoerend comité van de National Association of Input-Output and Big Data of China. Yuli is Associate Editor of Editorial Board Member van verschillende tijdschriften, waaronder Scientific Data, Advances in Applied Energy en nog veel meer. Yuli’s expertise ligt in het verantwoorden van koolstofemissies, klimaatveranderingseconomie en duurzame ontwikkeling, met een speciale focus op ontwikkelingslanden en steden.


Huang Kang

Huang Kang is postdoc bij IREES en heeft expertise in transportplanning en -management, energie-efficiëntie in stedelijke spoorwegsystemen en energiebeleid in het openbaar vervoer.